Gyöngy fa készítése.

                                                                           

 Kell hozzá drót, gyöngy, fogók és egy kő. 

Én zöld színű üveggyöngyöket használok, amelyeknek más-más formája van. Ez tetszés szerint választható, most divat féldrágakőből is készíteni.
Vágjunk egy darab drótot 20-30 cm-nél, ne legyen kisebb. Hogy mennyi drót kell és milyen hosszú ez sok mindentől függ. Milyen vastag a drótunk, mekkora fát akarunk…stb. Én azt javaslom, kezdjünk el egy szálat és majd, ahogy készülnek az ágak, úgy meglátjuk kell-e még hozzá ág vagy épp egy hosszú hiányzik vagy egy rövid.
A levágott drótunkra fűzzük fel a gyöngyöt és húzzuk középre.   Majd először a kezünkkel tekerjük meg a drótot,

azután lapos fogóval fogjuk meg, először a gyöngyhöz közel
  és tekerjünk rajta, majd egyre távolabb.
  Így nagyjából egyenletes lesz a spirálunk.
Majd készítsünk még ágakat ugyanígy, csak legyenek egy kicsit kisebbek vagy nagyobbak. Ezeket fogjuk össze és ugyan úgy mint az ágat, tekerjük meg. Először kézzel  utána fogóval 

Ezekből a nagyobb ágakból készítsünk több méretet. Legyenek 2 vagy 3 ágúak. Én úgy csináltam, hogy időnként összefogtam őket, hogy lássam hova kell még ág és milyen hosszú hiányzik a kompozícióból.  Én úgy vélem nekem 7 darab kell. 
Fogjuk össze a nagy ágakat és ahol a törzsét akarjuk, ott tekerjük
meg az egészet a szokott módon. Legyen jó szoros.

Ha a törzs megvan, húzzuk szét az ágakat és ahol vastagabb ágat szeretnénk két ágat tekerjünk össze és igazgassuk el a lombkoronát  és utána a gyökérzetet is.


Válasszunk egy követ, ami méretben és formában jól illik a fához és hajtogassuk rá a gyökérzetet. A ragasztáshoz én a gél állagú pillanatragasztót ajánlom. Először ragasszuk meg a törzsénél és pár olyan helyen, ahol a fa támaszkodik.
Miután megszáradt a kisebb gyökér részeket is ragasszuk meg. 


 

vissza a címoldalra

 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 


skkreativ.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!